Οταν το σώμα πονά, η ψυχή μιλά

Αυτοτελές Eπαναλαμβανόμενο Βιωματικό Εργαστήριο

Ο πόνος αγαπάει το άγχος.
Ο πόνος μπορεί να είναι συσσωρευμένο ψυχικό τραύμα στο σώμα και να νομίζουμε πως είναι άγχος αλλά να βρισκόμαστε ήδη σε κατάσταση που έχουμε υπερβεί το άγχος και έχουμε φτάσει στην κατάρρευση.
Ο έντονος χρόνιος πόνος συγκρίνεται με την πτώση σε άβυσσο όπου όσοι υποφέρουν απο αυτόν απομένουν αγχωμένοι, με κατάθλιψη, θυμωμένοι ή κοινωνικά απομονωμένοι.
Οταν ο πόνος είναι συνεχώς παρών, όταν δεν βρίσκεται αποκλειστικά στο μυαλό μας όπως ίσως λένε οι άλλοι, όταν ιατρικώς έχουν δοκιμαστεί τα πάντα αλλά η παρουσία του κυριαρχεί στην ζωή τότε έχουμε να μάθουμε όχι μόνο πώς να επιβιώνουμε από αυτόν αλλά και πώς να ανθίζουμε μαζί με αυτόν.
  • Στο βιωματικό μας εργαστήριο θα συνομιλήσουμε με τον σωματικό πόνο αλλά και τον ψυχικό που μας προκαλεί ή απ’όπου προέρχεται, χρησιμοποιώντας την τέχνη, το βίωμα.
  • Θα αξιολογήσουμε το παρόν μας, τις σχέσεις μας, θα εκφράσουμε και θα ακούσουμε τα συναισθήματά μας όποια και αν είναι αυτά, τις αξίες μας, θα δράσουμε.
  • Θα νιώσουμε ασφάλεια, φροντίδα, θα έρθουμε κοντά, θα συνδεθούμε και θα μοιραστούμε εμπειρίες.
  • Αν επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας μία πετσετούλα γυμναστηρίου ή στρωματάκι και να φοράτε άνετα ρούχα για τις ασκήσεις χαλάρωσης και αναπνοής.
 
Το βιωματικό εργαστήριο συντονίζει η Μαρία Κάλφα, MD  Ιατρος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
 
Ωρες διεξαγωγής: 6-9μμ (την τρίτη Κυριακή κάθε μήνα) ξεκινώντας από 24 Σεπτεμβρίου 2023   
Δηλώσεις συμμετοχής στο info@facelife.gr και στο 6944661095
Περιορισμένες θέσεις συμμετοχής.
Kόστος συμμετοχής 25 ευρω
Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 4 , Κουκάκι, Σταθμός μετρό Συγγρού-Φιξ, έξοδος Δράκου