Τέλος της δεκαετίας του 80, κάπου εκεί ξεκινά το ταξίδι. Αρχικός στόχος η γνωριμία με τον άγνωστο κόσμο των media. Πολύτιμο όχημα μια οικονομική εφημερίδα και ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Είναι οι σπουδές μου, αρχικά στο Πολιτικό της Νομικής Αθήνας και στη συνέχεια στο Κολλέγιο Δημοσιογραφίας, που μου δίνουν το επιστημονικό – θεωρητικό υπόβαθρο να τα καταφέρω.

Τρία, τέσσερα χρόνια; Περίπου τόσα, ώσπου ο μαγικός χώρος της διαφήμισης μου προσφέρει μια οικονομική θέση στο ταξίδι της δημιουργίας, της έμπνευσης, της επικοινωνίας. Οι απαραίτητες εξειδικευμένες σπουδές στην διαφήμιση (Professional Diploma in Advertising) ενισχύουν τις δεξιότητές μου. Η χρυσή εποχή της διαφήμισης χτυπά κόκκινα, το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο. Διάσημα εγχώρια και πολυεθνικά brands, με συντροφεύουν και η διαδρομή μετατρέπεται σε μια δυνατή περιπέτεια. Οι «λογαριασμοί» μου βραβεύονται, αναπτύσσονται, γίνονται κυρίαρχοι στην αγορά.

Στη δίνη της επιχειρηματικής αρένας επιλέγω κι εγώ να ρισκάρω, δημιουργώντας ένα φιλόδοξο εμπορικό εγχείρημα ένα δικό μου brand. Για τρία χρόνια διακρίνεται, δημιουργεί νέα δεδομένα, ξεχωρίζει ως concept store. Η συνέχεια όχι όπως θα το περίμενα, λάθος επιλογές, η οικονομική συγκυρία; Ίσως όλα μαζί. Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες ενίοτε αποτυγχάνουν.

Το ταξίδι πλέον αποκτά άλλο ενδιαφέρον. Ένας νέος σταθμός μπαίνει στη ζωή μου. Θα μπορούσα να πω, συμπληρώνει την καριέρα μου. Δεν το λέω όμως, είναι κάτι πιο βαθύ πιο ουσιαστικό. Το Coaching, η μαγική αυτή διαδικασία προσωπικής εξέλιξης, συμπληρώνει το πάζλ της υπαρξιακής μου ανάπτυξης, γίνεται το όχημα, ο δίαυλος και το μέσο για έναν νέο πιο ουσιαστικό προορισμό, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο με τις αξίες και τις εξαιρετικές του δυνατότητες. Οι σπουδές μου στον νέο αυτό τομέα ξεκινούν από τα πανεπιστήμια Αιγαίου (Life Coaching & Counseling) και Ιωαννίνων (Executive Coaching & Management) και ολοκληρώνονται στην Coaching Evolution Academy σε επίπεδο Practitioner. Οι εξειδικεύσεις στο Understanding Anxiety, Depression & CBT στο University of Reading U.K. καθώς και στην CBT του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπληρώνουν τον κύκλο των γνώσεων και των δεξιοτήτων μου. Μοιάζει πρόκληση, πειρασμός χωρίς τέλος. Τo be continued…