Πόσο απλή είναι η διαδικασία Coaching;

Μερικές πληροφορίες για τις συνεδρίες και την διαδικασία.

Το coaching ξεκινά από την στιγμή που ο πελάτης συμφωνήσει για την διαδικασία και δεχτεί τις υπηρεσίες του coach. Αμέσως μετά την επικοινωνία μας μέσω τηλεφώνου ή e mail, ορίζουμε από κοινού την πρώτη συνάντηση. Σκοπός αυτής, είναι να γνωριστούμε, να συζητήσουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζετε καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ξεπερστεί. Σε αυτή την πρόσωπο με πρόσωπο, πρώτη συνάντηση θα βρούμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που άπτονται της διαδικασίας coaching, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να σας απασχολεί.

Οι συνεδρίες διαρκούν μια ώρα και είναι εβδομαδιαίες, σε προκαθορισμένο ραντεβού. Ωστόσο, οι εκάστοτε συνθήκες και η ένταση των δυσκολιών, διαμορφώνουν ανάλογα και την συχνότητά τους.

Όσον αφορά στον χώρο διαξεγωγής, οι συνεδρίες γίνονται στον χώρο των γραφείων μας ή μέσω Skype. Στην σημερινή εποχή της ταχύτητας, η τεχνολογία μας βοηθά να «μηδενίσουμε» τις αποστάσεις, ώστε να μπορούμε πλέον να πραγματοποιούμε τις συνεδρίες και διαδυκτιακά, μέσω Skype, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να βοηθηθούν από τον δικό τους χώρο, όπου και αν βρίσκονται. Το μόνο που αλλάζει είναι το μέσο επινοινωνίας. Η μέθοδος, η διαδικασία, η ηθική τήρηση του κώδικα δεοντολογίας και η αρχή του απορρήτου, παραμένουν ίδιες.

Μεταξύ των προγραμματισμένων συνεδριών coaching, ο πελάτης μπορεί να κληθεί να ολοκληρώσει συγκεκριμένες ενέργειες που υποστηρίζουν την επίτευξη των προσωπικών προτεραιοτήτων του. Ο coach μπορεί να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες με τη μορφή σχετικών άρθρων, checklists, αξιολογήσεων ή μοντέλων που υποστηρίζουν τις σκέψεις και τις ενέργειες του πελάτη.

Νίκος Χαρόπουλος
Επικοινωνιολόγος, Life & Business Coach.
Ιδρυτικό μέλος Hellenic Counseling, Coaching
and Mentoring Association (HCCMA)