“Συναδελφικότητα και επικοινωνία στον χώρο του νοσοκομείου” Ομάδα συζήτησης ομοτίμων.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 27/3/2021 η ομάδα συζήτησης ομοτίμων εργαζομένων σε νοσοκομεία, μέσω πλατφόρμας zoom, με θέμα «Συναδελφικότητα και επικοινωνία στο χώρο του νοσοκομείου» μία δράση της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ομηλίκων (www.esyom.gr) με συντονίστριες την Kάλφα Μαρία, Ιατρό, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Συστημική Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια και την Σωτηρίου Αγγελική Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.
Ηταν μεγάλη μας χαρά να “συναντήσουμε” και να “συναντηθούμε” με προσωπικό νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα που άφησαν τις υποχρεώσεις τους και αφιέρωσαν χρόνο στην καλή φροντίδα του εαυτού τους, που εμπιστεύτηκαν πως κάτι καλό και γόνιμο θα προκύψει από την συνάντηση. Ηταν μεγάλη μας χαρά να γνωριστούμε, να μιλήσουμε για τις απαιτητικές συνθήκες που βιώνουν οι υγειονομικοί , για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να εκφραστούν δύσκολα συναισθήματα, να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες. Ηταν μεγάλη μας χαρά να μιλήσουμε όμως και για την ομορφιά των συναδέλφων και των σχέσεων που αναπτύσσουμε μαζί τους σε καιρούς covid-19 και όχι μόνο αλλά και να αναδειχτούν θετικά συναισθήματα που γεννήθηκαν για αυτούς σε πείσμα των συνθηκών που εξαντλούν ψυχικά και σωματικά αποθέματα.
Ομόφωνα η ομάδα έκλεισε την συνάντηση με θετικό πρόσημο και φράσεις όπως “δεν είμαι μόνος μου τελικά”, “νιώθω ελπίδα”, “τελικά σημαντικός είναι ο άνθρωπος και η προσφορά μας”, “έχω διάθεση για συνεργασία”, “νιώθω κουράγιο”, “είναι όμορφη η ματιά μας στον συναδελφο όταν έχει νοιάξιμο” και ” πίστη στην ομορφιά των ανθρώπων”.
Για όσους συμμετείχαν θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση καθώς το ζήτησαν με θέμα “Bullying στο χώρο του νοσοκομείου”. Η ημερομηνία της νέας συνάντησης θα τους ανακοινωθεί με mail. Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων συμμετοχών που λάβαμε και λόγω του χαρακτήρα της εκδήλωσης (ομάδα που όλοι μιλούν και μοιράζονται εμπειρίες) αυτή θα επαναληφθεί σε δεύτερο χρόνο. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα 15 άτομα. Οσοι επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε mail στο info@esyom.gr ώστε να ενημερωθείτε για την νέα ημερομηνία. Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Μαρία Κάλφα
Ιατρός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συστημική Yπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια.